tirsdag 26. august 2014

Zero-utstillingen 2014

Den årlige Zero-utstillingen fortjener et innlegg på kunst- og håndverksbloggen, selv om vi nå er i gang med et nytt skoleår.

I anledning grunnlovsjubileet var årets tema for Zero-dagen "Frihet". Elevene fra 3. -7. trinn hadde i den forbindelse et samarbeidsprosjekt i kunst og håndverk, og laget en installasjon som skulle være det første som møtte publikum når de kom inn på utstillingen. 3. klasse har malt bilder av fredsduer i det norske flaggets farger. 4.-7. trinn har håndsydd fredsduer som henger ned fra taket, og 7. trinn har laget gipsmodeller av sine egne hender. Tanken med verket er at hendene strekker seg mot friheten.

 3. trinn har lært om myke og harde blyanter og hvordan man man kan få frem mørk og lys gråfarge. De har brukt det de har lært til å tegne en tiger med ulike gråtoner.

 3. klassene har jobba med førstefarger (primærfarger) og andrefarger (sekundærfarger), og laget et sjødyr-bilde i førstefargene (gult, rødt og blått):


7. trinn har arbeidet med å kopiere utsnitt fra kjente kunstverk. Her ser vi utsnitt fra bl.a. verkene til Henri Matisse og Van Gogh. 
 Elevene i 7. har også arbeidet med collage som gruppeoppgave dette skoleåret. De ferdige collagene skal henges opp på skolen og pynte opp i tomme ganger.

 Både 5. og 6. trinn har arbeidet med å lage sin egen skriftstil (font). Disse fire eksemplene viser Mat-skrift, Moro-skrift, Snekker-skrift og Instrument-skrift:


5. trinn har har arbeidet med å bygge et rom i en skoeske. Med utgangspunkt i målestokk 5:100 har elevene funnet ut at dersom de er 140 cm i virkeligheten ville de vært 7 cm høye inni esken. Møblene er bygget av bl.a. papp, fyrstikker, perler og knapper. Legg spesielt merke til detaljene i disse rommene, med bl.a. innfelt akvarium, spøkelseshus, matchende krakker i ulike farger og nydelig nattbord med elegant rosa fot og speil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar